Volledig scherm
Ruim tweehonderd zwemmers deden zaterdag mee aan de tweede Hiawatha City Swim, in de grachten van Zwolle. © Frans Paalman

Eendenkroos vooralsnog geen bedreiging CitySwim Zwolle

ZWOLLE - Het groene kroos in de stadsgracht vormt momenteel nog geen gevaar voor de doorgang van de CitySwim in Zwolle.  

De organisatie van het evenement maakt zich vooralsnog geen zorgen. ''Wij houden de situatie goed in de gaten. Het is afwachten hoe het ontwikkeld,'' vertelt mede-organisator Peter van Grootheest. De organisatie staat wat betreft veiligheid in goed contact met de gemeente en de hulpverleningsinstanties.

Risico's
Van Grootheest laat weten dat er altijd bedreigingen vormen voor het al dan niet doorgaan van de CitySwim. ''Het kan natuurlijk ook gaan onweren of het riool kan door hevige regenval overstromen. Er zijn dus meerdere oorzaken die het kunnen verpesten. Hiervoor hebben wij allemaal rampenplannen klaarliggen,'' duidde Van Grootheest.

Afzien
De Zwolse CitySwim wordt sinds 2015 gehouden in de Zwolse stadsgracht. Vorig jaar deden er ongeveer 200 deelnemers mee aan het evenement voor het goede doel. ''Wij hopen natuurlijk dat mogelijke deelnemers niet afzien van deelname door het eendenkroos,'' aldus Van Grootheest.

Tot en met zondag kunnen deelnemers zich nog aanmelden voor de CitySwim die op zaterdag 27 augustus wordt gehouden.

 

Volledig scherm
Het eendenkroos in de Zwolse Stadsgracht is op sommige plekken tien centimeter dik en daardoor onbevaarbaar. Foto Frans Paalman