Volledig scherm
© Echt Sjaan

Eerste biologische kledingwinkel in Zwolle

ZWOLLE - Duurzaam gemaakte en van fairtrade-label voorziene kleding worden vanaf 1 september verkocht in de eerste biologische kledingwinkel van Zwolle 'Echt Sjaan' aan de Assendorperstraat 111. Eigenaresse Janine Hamhuis heeft al enkele jaren haar eigen kledinglabel 'Echt Sjaan' voor biologische kinderkleding.

Zo ontdekte zij de vraag bij volwassenen naar unieke en duurzame kleding. Een eigen winkel met kleding voor dames en kinderen is nu een logische stap.

Keuren
De keuze voor eerlijke kleding kan best lastig zijn, zegt 30-jarige Zwolse, "zeker omdat er veel onduidelijkheid is over wat biologisch in houdt en waar je dat kunt kopen." De duurzame keurmerken die de kleding hebben garandeert naast zorg voor de aarde, ook betere arbeidsomstandigheden van de mensen die in het proces hebben meegewerkt. Van katoenboer tot naaister.

De winkel verkoopt naast dames- en kinderkleding ook biologische stoffen. Hamhuis: "De vraag naar eigenheid en zelf iets kunnen maken wordt steeds groter en is een trend die tegengas geeft aan de massaproductie."

Op 1,2 en 3 september is er open huis in 'Echt Sjaan'.

Live Voetbal

home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
1-0
NAC BredaNAC
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
1-1
VVV-VenloVVV
away logo
home logo VitesseVIT
EINDE
1-1
sc HeerenveenHEE
away logo