Volledig scherm
Drukte op de Vechtdallijn. © Merle Heppenhuis

Eerste snelbus van Ommen naar Deltion College: studenten te laat

OMMEN/ZWOLLE - De eerste snelbus van Ommen naar het Deltion College is maandagochtend vertrokken. Maar niet zonder slag of stoot. 16 studenten die in de bus zitten zijn maandagochtend te laat. De lessen beginnen om 08:30, maar om 08:32 zaten de leerlingen nog steeds in de bus. Volgens de planning zou de bus om 08:20 aankomen.  

De bus was al iets later vertrokken uit Ommen en door het verkeer (stoplichten, drukte op de weg) kwam de bus later op de eindbestemming dan de bedoeling was. ,,Normaal mogen we de les nog in als we minder dan tien minuten te laat zijn, maar ik kreeg net een appje van klasgenoten dat zij er niet meer in mogen'', vertelt Jolinda van der Laan (19). Ondanks dat de studente maandag te laat was, wil ze wel vaker de snelbus nemen. ,,Het beviel mij goed.''

Oplossing
De snelbus is een oplossing voor de drukte in de treinen richting Zwolle en voor de drukte op het Zwolse station. Daar staan normaliter elke ochtend groepen studenten te dringen voor een bus naar het Zwolse mbo. Wat gevaarlijke situaties oplevert.

De volle treinen tussen Emmen en Zwolle zorgen voor kopzorgen bij Arriva. Van maandag tot vrijdag vertrekt om 07:50 een bus vanuit Ommen richting het Deltion. Arriva laat weten dat ze door te monitoren gezien hebben dat er om 7.53 uur veel reizigers in de trein in Ommen opstappen die als eindbestemming de school hebben. De reistijd? Een half uur. 

Volledig scherm
De bus waarmee de studenten werden vervoerd