Volledig scherm
© Thinkstock

Eigenaar ziet in Apeldoorn gestolen fiets op Marktplaats

APELDOORN - De politie heeft een 36-jarige Apeldoorner zondag aangehouden voor heling van een fiets, nadat de eigenaar van de fiets zijn eigen gestolen fiets terugvond op Marktplaats.

De fiets was eigendom van een 22-jarige man uit Hattemerbroek. Zijn fiets was donderdag gestolen uit de fietsenstalling bij de bushalte aan de Aidastraat in Apeldoorn. De eigenaar deed aangifte en hield vervolgens zelf goed Marktplaats in de gaten, tot hij zijn eigen fiets te koop zag staan. De man maakte een afspraak met de verkoper en toen hij ter plekke vaststelde dat het inderdaad om zijn fiets ging, belde hij de politie. De 36-jarige verkoper is aangehouden door de politie, die proces-verbaal tegen hem opmaakt.

Elektrische fiets
Bij de woning van de Apeldoorner werd ook een elektrische fiets aangetroffen, deze bleek in mei gestolen aan de Talingweg. De verdachte bekende beide fietsen gestolen te hebben. Ook de elektrische fiets gaat terug naar de rechtmatige eigenaar, dankzij het feit dat ze aangifte gedaan had van de diefstal.

Volgens de politie worden met grote regelmaat gestolen spullen te koop aangeboden op internet. In dit geval heeft de eigenaar zijn eigen fiets snel ontdekt, maar als een andere burger de fiets gekocht had, maakt deze zich ook schuldig aan heling. "Lijkt een aanbieding te mooi om waar te zijn? Wees dan extra alert, want vaak zit er dan een addertje onder het gras. De kans dat het om gestolen goed blijkt te gaan is dan levensgroot."

Op www.stopheling.nl kan worden gecontroleerd of een tweedehands product als gestolen geregistreerd staat.