Volledig scherm
Afbeelding ter illustratie © ANP

Eigenaren failliet restaurant VOOR werden verrast door concurrent

APELDOORN - "Als ze hadden geweten dat aan de overkant van de Zutphensestraat een vergelijkbaar restaurant werd voorbereid, hadden ze het nooit gedaan." Met het faillissement dat deze week werd uitgesproken over Restaurant VOOR, kwam de vrees uit die de initiatiefnemers al in 2014 hadden, constateert de curator.

Toen de uitbaters in 2014 het huurcontract tekenden voor hun ruimte naast Omnisport, wisten ze niet dat op de Woonboulevard Orange zou komen, een enorme concurrent. Toen ze dat hoorden, probeerden ze nog onder de deal uit te komen. Dat lukte niet. Twee grote all inclusive restaurants op een steenworp afstand van elkaar, dat is gewoon te veel.

Bezwarencommissie
Eigenaar van Orange, Tim Hu, was met de voorbereidingen bezig, toen bekend werd dat een grote concurrent tegenover kreeg. Hu probeerde dat via de gemeentelijke bezwarencommissie nog tegen te gaan. Tevergeefs. 

Op hun beurt schrokken ook de initiatiefnemers van Restaurant VOOR zich een hoedje, toen duidelijk werd dat Hu al volop bezig was met de voorbereidingen voor Orange. Als ze dat hadden geweten, dan waren ze nooit voor de Voorwaarts gegaan... Was dat immers niet vragen om moeilijkheden?

Deze week ging Longmen BV, zoals VOOR staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, failliet. De vrees dat er te weinig klanten zouden zijn voor twee van zulke grote restaurants, kwam uit. VOOR (430 stoelen) had grote moeite om uit de kosten te komen. Het lukte uiteindelijk niet meer om de huur te betalen. Volgens curator Ingrid Willems kost dat 31 mensen hun werk. Een aantal van hen werd als oproepkracht ingehuurd.