Volledig scherm
Stationsgebouw Apeldoorn © Google Streetview

Eind 2016 weer horeca in stationsgebouw Apeldoorn

APELDOORN -  Het stationsgebouw in Apeldoorn beschikt eind 2016 weer over horeca. Dan is de verbouwing voltooid en kunnen reizigers er terecht voor koffie en het lezen hun krant.

Elf partijen hebben hierover in maart een convenant gesloten. "Voordat het sneeuwt is het zover," zegt Bert Kluin van NS Stations vol goede moed. 

In het NS-station zullen toeristen stadsplattegronden en wandelkaarten en andere informatie kunnen vinden. Ook het Gidsencollectief gaat het NS-station gebruiken als startpunt. Stichting Veluwsche Stoomtrein gaat hier kaartjes verkopen. In de centrale ruimte is een punt voor reizigersinformatie, waarvoor mensen van Syntus, Arriva en NS aanwezig zijn. Cliënten van Pluryn  gaan de horeca verzorgen, waaronder kleine hapjes.

Verbouwing
Het pand heeft een kleine verbouwing nodig, voor onder meer de plaatsing van een keuken, een invalidentoilet en meubilair. De initiatiefnemers hebben de financiering daarvan nog niet rond.Kluin: "We zoeken nog fondsen. Maar het is geen ingrijpende verbouwing en hoeft dus niet veel tijd te vragen. We gaan dit jaar open, voordat het slechte weer begint."