Volledig scherm
Tennistraining op gravel in Omnisport Apeldoorn © Cees Baars

EK Masters 2018 niet naar Apeldoorn

APELDOORN - Het EK Indoor voor masters in 2018 wordt niet gehouden in Omnisport in Apeldoorn. Dat meldt de Atletiekunie op de eigen website. De financiële risico's zijn te groot, blijkt uit het bericht.

"In de afgelopen periode heeft de Atletiekunie de haalbaarheid onderzocht van het organiseren van het EK Indoor voor masters 2018 in Apeldoorn. Er zijn diverse gesprekken geweest met bestuursleden van de European Masters Association (EMA), Apeldoorn en Gelderland", aldus de Atletiekunie.

"Tijdens een site visit van de EMA in 2015 bleek dat de contractuele voorwaarden ten opzichte van de vorige editie waren aangescherpt. Dit ten nadele van de organisator. Dit betekende dat de initiële begroting moest worden herzien en dat één en ander onder druk kwam te staan. Aangezien dit een toernooi is dat de Atletiekunie in eigen beheer wil organiseren, is het noodzakelijk financiële risico's zeer goed te wegen. Vanuit de EMA zit hier niet veel bewegingsruimte in."

Volgens de unie zitten in de begroting 'te veel risico componenten'. "Zeker in een tijd waarin onze financiën onder druk staan. De componenten hebben te maken met aantallen deelnemers, sponsor prognose, huisvesting en vervoer. Deze zijn zodanig dat een tekort op dit toernooi denkbeeldig is. Om deze reden hebben we besloten om het organisatiecontract niet te ondertekenen en af te zien van de organisatie van dit toernooi. Dit is een lastige afweging geweest, onder meer door de tijd en energie die alle betrokkenen er in hebben gestopt en de verwachtingen die her en der zijn gewekt."