Volledig scherm
De kliniek van Klaus Ross © Ottillie

Elspeter overlijdt in Apeldoorn na behandeling Duitse kankerkliniek

NUNSPEET/APELDOORN - Peter van Ouwendorp uit Elspeet is vorige week overleden, mogelijk door een behandeling van de Duitse alternatieve kliniek van Klaus Ross. Althans, dat denkt een broer van de kankerpatiënt na allerlei berichten op internet.

Tegenover Het Laatste Nieuws bevestigde een politiewoordvoerder van het district Oost-Nederland dinsdag in het ziekenhuis van Apeldoorn iemand zou zijn overleden. Dit lijkt te gaan om de Elspeter, het mogelijk derde slachtoffer van de kankerkliniek.

Vorige week kreeg hij een infuus van de alternatieve kliniek dat hem mogelijk fataal is geworden. Van Ouwendorp had alvleesklierkanker en was uitbehandeld. „Het was zijn eigen keuze om naar de Duitse alternatieve kliniek van Klaus Ross in Bracht te gaan. Hij kreeg daar diverse infusen, onder meer met glucoseblokkers”, aldus een broer tegen Omroep Gelderland.

Huisarts
Van Ouwendorp knapte begin vorige week op. Zijn broer uit Nunspeet zou hem vrijdag naar de kliniek brengen. Van Ouwendorp bereikte de kliniek niet. „Donderdag ging het mis, hij werd verward.” De huisarts van Van Ouwendorp zorgde ervoor dat de patiënt in het Gelre ziekenhuis terecht kwam. Een dag later overleed hij. 

Natuurarts
De kankerkliniek Klaus Ross Center in het Duitse Bracht heeft de aandacht omdat drie kankerpatiënten afgelopen week onder verdachte omstandigheden zijn overleden na behandeling in de alternatieve kankerkliniek. Naast Van Ouwendorp overleden Joke van der Kolk uit Wijk en Aalburg en Leentje Callens uit het Belgische Beveren na een behandeling. De Duitse justitie wilde alleen de dood van de 43-jarige Aalburgse bevestigen.

Klaus Ross is een technicus die ziekenhuisapparatuur verkocht. Later liet hij zich omscholen tot natuurarts. Ross is niet bereikbaar, de kliniek is vanwege ‘omstandigheden’ al enkele dagen gesloten, meldt een briefje op de deur.