Volledig scherm
Arian Essenstam © Facebook Arian Essenstam

Essenstam wereldkampioen bomen vellen: er is een flink feestje gevierd

APELDOORN - Het is Arian Essenstam gelukt. Sinds zondag is hij de beste bomenveller ter wereld. En dat werd hij niet zomaar. 

Voor de leken onder ons: bomen vellen is het koningsnummer op het wereldkampioenschap bosarbeid. Deelnemers laten een boom omvallen en proberen daarbij het paaltje (het doelwit) te raken. Het liefst zo snel mogelijk.

Wereldrecord
Negen wereldkampioenschappen gingen er aan voor af. Zonder succes. De tiende keer was het raak voor Essenstam. Hij velde de boom het snelst en raakte het doelwit precies. En naast het feit dat hij de snelste tijd noteerde zondag, zette hij ook een nieuw wereldrecord neer.

Dubbelfeest dus. En dat liet Essenstam niet onopgemerkt voorbij gaan. ,,Ik heb geen spierpijn, maar wel een beetje last van mijn hoofd. We hebben een flink feestje gevierd'', vertelt Essenstam aan de telefoon terwijl hij in de auto zit naar huis.

Prolongeren
Zijn telefoon stond roodgloeiend maandagmorgen. Verschillende media wilden de nieuwe wereldkampioen bomen vellen spreken. De felicitaties stroomden binnen op social media.

Naast felicitaties rijst ook de vraag of we Essenstam over twee jaar weer op het wereldkampioenschap vinden, ,,Ik moet mij eerst bij de beste drie van Nederland plaatsen. Ik hoop dat dat lukt.'' Want een ding is zeker; Essenstam wil graag zijn titel over twee jaar prolongeren. 

Live Voetbal

home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
1-0
NAC BredaNAC
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
1-1
VVV-VenloVVV
away logo
home logo VitesseVIT
EINDE
1-1
sc HeerenveenHEE
away logo