Volledig scherm
Een eerdere editie van Serious Request. In 2017 in Apeldoorn?

Evenement in Apeldoorn moet stiller, behalve Serious Request

APELDOORN  - Hoewel het evenement niet met naam wordt genoemd, lijkt het er wel heel sterk op dat de gemeente Apeldoorn in de nieuwe geluidsnormen voor evenementen alvast extra speelruimte vrijmaakt voor Serious Request.

De rode draad in de nieuwe geluidsnormen is dat evenementen wat stiller moeten zijn, vooral om omwonenden tegemoet te komen. Maar sommige evenementen mogen bij wijze van uitzondering meer geluid maken en langer doorgaan. Ook mogen er van deze speciale evenementen meer worden gehouden dan strikt genomen volgens de nieuwe regels is toegestaan. Het gaat dan om evenementen die volgens de gemeente Apeldoorn van groot maatschappelijk of economisch belang zijn voor de gemeente of de regio, die eenmalig zijn en een zeer bijzonder karakter hebben. ‘Voorbeelden van dit soort evenementen: huldigingen voor sportprestaties of een landelijke inzamelingsactie voor een goed doel’, is de letterlijke tekst.

Donderdag
Met dat laatste evenement lijkt toch wel heel erg Serious Request te worden bedoeld. Apeldoorn is één van de kanshebbers om in 2017 de thuisbasis te zijn van het Glazen Huis.
Komende donderdag maakt radiozender 3FM bekend welke stad het wordt. Behalve Apeldoorn is Hilversum nog in de race, en ook een derde gemeente die tot op heden anoniem wil blijven.