Volledig scherm
© Thinkstock

Evenementen moeten iets stiller in Apeldoorn

APELDOORN - Evenementen in de gemeente Apeldoorn moeten stiller worden. Ook de bastonen die soms bij omwonenden letterlijk het servies in de keukenkastjes laten dansen, moeten worden teruggeschroefd.

Wel is er in het centrum van Apeldoorn meer mogelijk dan aan de randen van de stad en in de dorpen. In het centrum kunnen evenementen worden gehouden die nog best geluidsoverlast voor omwonenden veroorzaken. Maar die grens wordt minder ver overschreden dan voorheen, zo staat er in de nieuwe regels van de gemeente Apeldoorn.

Van allerlei plekken is beschreven wat voor en hoe vaak daar evenementen mogen zijn. Er zijn profielen voor het Beekpark, park Berg en Bos, Boschbad, Caterplein en Beekpark, Cultuurkwartier, Havenpark en Kanaaloevers, Kapelstraat, Leienplein, Marktplein, Omnisport en Americahal, Orderbos, Raadhuisplein, Stationsplein, Zuiderpark en Zwitsalterrein.

Tot en met 26 oktober kan iedereen reageren op de nieuwe geluidsregels. Deze zijn te vinden op de website van de gemeente: www.apeldoorn.nl/Geef-uw-mening-over-geluid-bij-evenementen