Volledig scherm
© Érna Lammers

Exclusieve club stopt steun Zwolse Theaters

ZWOLLE - De Zwolse Theaters (Odeon enDe Spiegel) moeten het doen met fors minder financiële steun van de stichting Cortegaerdt.

De donateursclub die is opgericht voor de bouw van De Spiegel, tien jaar geleden, maakt niet langer tienduizenden euro's per jaar over naar de theaterorganisatie. Een verschil van inzicht over de manier waarop Cortegaerdt verbonden moet blijven aan de Zwolse Theaters ligt hieraan ten grondslag.

De maximaal vijftig donateurs van Cortegaerdt schonken in 2007 zes ton voor de bouw van theater De Spiegel. De afgelopen jaren ging er jaarlijks ruim 60.000 euro naar de Zwolse Theaters. Nu Zwolse Theaters besloten hebben een vergelijkbare netwerkorganisatie op te richten, de Theater Club, wil Cortegaerdt haar rol heroverwegen. Mogelijk krijgt de stichting een rol waarin ze cultureel Zwolle in de volle breedte steunt.

Het is nog niet bekend wat er met het geld gebeurt dat nog in kas zit. Uit de jaarrekening 2014-2015 blijkt dat er 286.000 euro op de rekening stond. In de stichting zitten mensen uite bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties.