Volledig scherm
Ferdy Damman en Raymond van Olphen (Bullet-Ray) voor een paar werken een van beiden. Foto: Sander Lindenburg

Expositie '3 Songs No Flash' in Zwolle wegens succes verlengd

ZWOLLE - De expositie '3 Songs No Flash' van professionele popconcertfotografen Raymond van Olphen (Bullet-Ray) en Ferdy Damman in de Statenzaal in Zwolle wordt verlengd tot en met 29 oktober.

Met de expositie geeft het Hedon Productiehuis een tijdelijke invulling aan het momenteel leegstaande pand. Eigenlijk zou 25 september de laatste dag van de expositie zijn, maar vanwege de vele positieve reacties van bezoekers, verzoeken van mensen die nog niet geweest zijn en het enthousiasme van de vrijwilligers heeft Hedon op het laatste moment besloten om toch langer door te gaan.

3 Songs No Flash
'3 songs No Flash', in de wereld van live concertfotografie is dat alle tijd die je krijgt om het perfecte beeld te schieten van een artiest. Toch hebben topfotografen Ferdy Damman en Raymond van Olphen niet meer tijd nodig om de artiest, sfeer en setting goed te vangen.

Rolling Stones
Voor deze expositie selecteerden zij hun mooiste foto's van hedendaagse popartiesten. Van internationale iconen als de Rolling Stones en Madonna tot veelbelovende Nederlandse artiesten als Typhoon en Douwe Bob.

Contrasten
De foto's hebben een bijzonder kunstzinnig karakter. Ze vertellen een groter verhaal over de artiest of band dan het in de foto gevangen moment van een concert. Ook geeft de expositie inzicht in de wereld van concertfotografie. Een wereld van tijdsdruk en grote contrasten. Van massale stadion concerten met honderden fans tot de intieme soms eenzame sfeer backstage.

10.000 bezoekers
Tot nu toe hebben tegen de 10.000 bezoekers de expositie in de Statenzaal bezocht. De toegang is gratis en de deuren zijn elke donderdag tot en met zaterdag en op koopzondag geopend tussen 12.30 en 17.00 uur.