Volledig scherm
© CBS Rehoboth

Extra informatiemomenten Zonnepark Apeldoorn

APELDOORN - De opdracht voor het eerste deel van Zonnepark Ecofactorij is verstrekt. Ruim 1.200 ZonDelen zijn inmiddels verkocht. Daarom kan met de bouw van het eerste, grootste gedeelte van het Zonnedak worden begonnen.

Voor het tweede deel zijn nog ZonDelen beschikbaar. deA houdt donderdag 25, zaterdag 27 en maandag 29 augustus extra informatiemomenten voor belangstellenden. Coöperatie deA realiseert het zonnedak op de Ecofactorij om daarmee meer duurzame energie in Apeldoorn op te wekken. Het dak wordt mogelijk door de bedrijven en particulieren die ZonDelen aanschaffen.

Het zonnedak wordt geplaatst op het bedrijfsgebouw van Oosterberg, aan de IJsseldijk 8. Dit pand bestaat uit twee delen. Op het eerste, grootste deel is ruimte voor ruim 1.236 zonnepanelen, op het tweede gedeelte kunnen 864 zonnepanelen worden geplaatst.

Omdat op dit moment ruim 1.250 ZonDelen verkocht zijn, kan worden begonnen met de bouw van het eerste, grootste deel van het zonnedak. De opdracht ervoor is verstrekt aan Mulder Duurzaam te Apeldoorn.

Voor op het tweede deel zijn nog circa 850 ZonDelen te koop. Een ZonDeel kost 335 euro. Deelnemers krijgen dit bedrag in vijftien jaar terug mét daarbovenop een rentebonus. Speciaal voor belangstellenden die nog vragen hebben over het zonnepark, is deA donderdagochtend vanaf 9.00 uur aanwezig op de biologische markt aan het Leienplein. en zaterdag van 11.00 tot 15.00 op het Raadhuisplein. Maandagavond 29 augustus is op Ecofactorij 18 een inloopavond. Tussen 19 en 21 uur is er gelegenheid om langs te komen.