Volledig scherm
EPE Stapje voor stapje raakt het Eper dorpshart meer en meer ingekleurd. Hoewel ingekleurd, de bomen die vrijdag werden geplaatst op het Marktplein voor het gemeentehuis, dragen in deze tijd van het jaar niet veel blad en kleur meer. Neemt niet weg dat de herinrichting van het Eper centrum zijn afronding nadert. © Marco Gruben

Extra onderzoek naar toekomst bedrijvigheid Epe

EPE - De gemeenteraad heeft gisteravond ingestemd met de economische visie met uitzicht naar het jaar 2025.

In verband met het vaststellen van de economische visie van Epe in het jaar 2025 wil de gemeenteraad dat nog extra wordt gekeken naar de mogelijke uitbreiding van industrieterreinen, de uitgangspunten van de Cleantech-regio, zoals het streven naar energieneutraliteit en de gevolgen die de komst van een zogenoemde bedrijveninvesteringszone kan hebben voor de gemeente, bijvoorbeeld op het gebied van de financiën.

Actiepunten
De economische visie, met als titel 'Epe, vitaal, slim en uitnodigend', toont aan de hand van 21 actiepunten hoe Epe er in 2025 economisch gezien zo voorstaat en ook zo bekend staat, als vitaal, slim en uitnodigend. Met uitzondering van de VVD willen alle fracties dat de drie extra onderzoeken meer duidelijkheid verschaffen.

Lof en verbeteringen
Ondanks veel complimenten voor het document, vooral vanwege de samenwerking met veel verschillende partijen, is er toch ook nog ruimte voor verbeterpunten volgens diverse fracties. Daarom hadden Nieuwe Lijn, PvdA, GroenLinks, D66 en Gemeentebelangen Epe een motie ingediend tijdens de raadsvergadering van donderdagavond, die werd gesteund door CDA en SGP/ChristenUnie. De partijen willen dat er eerst meer onderzoek komt naar de drie genoemde zaken, voordat daarover besluitvorming kan plaatsvinden.

Beperkingen
Verantwoordelijk wethouder Visser zag de motie als ondersteuning, maar wil niet dat er door de onderzoeken beperkingen worden opgelegd. "Ik wil niet dat de raad een lijstje voorschrijft aan beginnende starters waar ze aan moeten voldoen." Dat is volgens de indieners ook niet de bedoeling. Enkel de VVD stemde tegen de motie; net als wethouder Visser is de fractie bang dat de onderzoeken zorgen voor extra beperkingen voor de ondernemers.