Volledig scherm
Totaal verdorde bloemstukken nog steeds zichtbaar bij de Vrolijkheid © Frans Paalman

Familie overleden Ria Dijk kan De Vrolijkheid niet aanzien

ZWOLLE - De rouwkransen liggen weg te rotten en ook binnen is het een en al droefenis in De Vrolijkheid. Tot verdriet van de kinderen van Ria Dijk.

Acht maanden geleden overleed Ria Dijk, voormalig uitbaatster van café De Vrolijkheid, op 61-jarige leeftijd. Het pand verkeert inmiddels in desolate staat en op de stoep liggen tientallen rouwkransen al maandenlang weg te rotten. ,,Voor ons is het altijd meer dan een zaak geweest. Het was ook ons thuis." verzucht Adita Majdanac namens de nabestaanden.

Bezwaarschriften
Die hebben aan de bel getrokken bij Reggestede Invest, de projectontwikkelaar die het pand kocht en er een fastfoodcourt wil aanleggen. „Er schijnen allerlei bezwaarschriften te lopen tegen de komst van dat foodcourt, er zit geen schot in de zaak. Maar ik hoop toch echt dat er iemand opstaat die de boel een keer gaat opruimen daar. Wij hebben geen toestemming om achter de hekken te gaan en dingen aan te raken.”

Niets
Bij Reggestede Invest zeggen ze van niets te weten. Majdanec weerspreekt dat weer. „We hebben het wel degelijk gemeld, maar dat moest intern natuurlijk overlegd worden. Ik snap het allemaal wel, maar het doet ons gewoon zeer dat het zover moet komen."