Volledig scherm
Foto: Pieter Wisniewski © Pieter Wisniewski

Festival Lepeltje Lepeltje in Apeldoorn steunt de Voedselbank

APELDOORN - Bezoekers van culinair festival Lepeltje Lepeltje in Apeldoorn kunnen volgende week de Voedselbank steunen.

Bij het eerste drankje op Lepeltje Lepeltje betalen bezoekers eenmalig een half muntje voor een milieuvriendelijke plastic beker. "Met de Lepeltje Lepeltje beker steunt men de Voedselbank. Door deze actie worden tienduizenden plastic bekers bespaard, wordt bijgedragen aan een schoon terrein en worden gezinnen die het krapper hebben enorm geholpen", aldus de organisatie.

Duurzame wereld
Het evenement zegt te willen bijdragen aan een duurzame wereld. "Daarom heeft Lepeltje Lepeltje maatregelen genomen om het voor iedereen wat fijner te maken in de wereld. Zo biedt elke cateraar minstens één vegetarische maaltijd aan, zodat iedereen een ruime keuzevrijheid heeft. Op het festival zijn alle bordjes en bestek van biologisch afbreekbaar materiaal en drank wordt geschonken in hard plastic bekers."

Lepeltje Lepeltje komt van vrijdag 29 tot en met zondag 31 juli voor de tweede keer naar Apeldoorn. Het Park Haven Centrum is de plek waar het zich afspeelt. Naast ruim 20 mobiele keukens is er een muziek- en kinderprogramma en een markt. De toegang is gratis.

Mobiele keukens
Op Lepeltje Lepeltje staan mobiele keukens uit het gehele land. Op zaterdag host poppodium Gigant het livepodium met onder andere singer-songwriter Daniel Cane & The Rebellion en rockband Backgammon. Zaterdagnacht om 00:00 start de Lepeltje Lepeltje afterparty in Gigant.

Op zaterdag en zondag zijn er activiteiten voor kinderen zoals theater, kinderyoga, een limonadefabriek en knutsel-, sport- en doe-activiteiten.

Meer dan 40 ondernemers presenteren op zaterdag en zondag hun ambachtelijke en creatieve producten op de markt. De marktkramers wisselen per dag en het varieert van mode, vintage, interieur en kunst tot accessoires, eten, kinderkleding en vrije tijd.