Volledig scherm
De fietsenrekken aan de Oosterlaan in Zwolle. Google: Streetview

Fietsersbond ruimt rotzooi op station Zwolle

ZWOLLE - Een delegatie van de Fietsersbond Zwolle raapt zaterdag 20 augustus rommel op rond het station. "Wij komen op voor de belangen van fietsers en doen dat dit keer door onze handen uit de mouwen te steken", zegt voorzitter Edwin Koster.

Volgens de Zwolse bond is het bedroevend gesteld met de manier waarop het gebied op dit moment wordt onderhouden. Zowel ProRail als de gemeente doet er niets aan. Het is niet duidelijk wie er verantwoordelijk voor is, heeft Koster ontdekt. "We hebben er meerdere malen aandacht aan besteed en beide partijen vinden het belangrijk dat het rond het station netjes is, maar ze pakken het niet op."

Er wordt veel tijd en geld gestoken in het maken van plannen, volgens Koster. "De uitvoering blijft liggen." Het stoort Koster dat met veel bombarie aandacht wordt gevraagd voor de ontwikkelingen van de spoorzone. "Het wordt allemaal heel mooi, maar aan de stallingen voor fietsen is voor gebruikers niet veel veranderd."

Inmiddels staan aan de Oosterlaan en de Westerlaan fietsenstallingen met twee lagen. "Er is veel behoefte aan plek, wat er nu gerealiseerd is, is zeker functioneel, maar niet creatief. Nu staan fietsen nergens droog, want er zit geen dak meer boven."

ProRail gaf aan dat zij er niets aan mogen doen omdat de stallingen op grondgebied van de gemeente staan. "Dat je liever geen kosten maakt, kan ik me voorstellen, maar niets mogen doen, dat geloof ik niet", zegt Koster. Dus doet het bestuur het zelf maar, om een punt te maken. Zeker vijf leden hullen zich zaterdag in hesjes om zichtbaar te maken dat zij bij de stalling aan de Westerlaan de boel netjes maken. "We nemen een spandoek mee."