Volledig scherm
Makelaar Michel Wessels kan weer een 'verkocht-bord' in een tuin zetten. De derde in dit blok aan het Sprengpad in de Zwolse wijk Stadshagen. © Frans Paalman

Forse stijging woningverkoop Gelderland en Overijssel

ZWOLLE- Wel of niet een volgende stap maken op de woningmarkt? Gewoon doen. Dit is het moment, de huizenverkoop blijft maar stijgen. Maar pas op, er zitten addertjes onder het gras.

In de provincie Overijssel werden vorige maand 1187 woningen verkocht, tegenover 878 in augustus 2015. Ook in Gelderland (2254 om 1674) en Flevoland (468 om 383) is een stijging te zien.

"Het economisch klimaat, de lage rente en het gevoel dat dit het moment is om in te stappen", verklaart Michel Wessels van Van der Linden Makelaardij de huizenhausse. "De huizenmarkt komt sowieso altijd al voorbij op verjaardagen, maar door de lage rente is het helemaal de verjaardagspraat van dit moment." Wie zelf de huizenjacht nog niet heeft geopend, wordt wel aangespoord door een familielid of goede bekende, wil hij maar zeggen.

Schuilt er ook nog ergens een addertje onder het gras? "Ja, de lage hypotheekrente", waarschuwt woningmarktonderzoeker Bram van de Pas van Pasgoed BV. "Zolang die laag blijft, gaat het goed met de woningmarkt. Stijgt de rente, dan zul je zien dat de markt het zwaarder krijgt."

Live Voetbal

home logo FC UtrechtUTR
EINDE
1-1
AZAZ
away logo