Volledig scherm
© Rob Voss

Fotobiënnale Apeldoorn groter dan voorheen

APELDOORN - De derde Fotobiënnale Apeldoorn is groter en Apeldoornser dan de vorige edities. Anderhalve maand lang worden 2.000 foto's getoond van 30 fotografen, met als thema: 365 dagen Apeldoorn.

Op twaalf locaties in en rond het Cultuurkwartier in de binnenstad worden de foto's opgehangen. Alle foto's zijn gemaakt tussen mei 2015 en mei 2016. De deelnemende fotografen zijn aangesloten bij de Stichting Apeldoorn Fotostad, die 60 leden telt. De helft doet mee aan de Fotobiënnale. De band met de Fotobiënnale Grid in Amsterdam is definitief losgelaten. "Het is een Apeldoorns evenement geworden," aldus voorzitter Wim Brinkman. "Daardoor is er een sterkere binding met de stad en trekken we meer bezoekers."

De fotografen zijn in duo's op pad gegaan rond verschillende thema's. Dertien dorpen zijn gefotografeerd in vier seizoenen, er zijn straatfoto's, voordeuren, hoe stappen mensen uit de bus, een kijkje bij mensen binnen, mensen en hun huisdier, Apeldoornse monumenten, parken in de stad, evenementen, het Zwitsalterrein en kinderen in Apeldoorn. De foto's zijn vanaf 27 augustus te zien.