Volledig scherm
Henriëtte Boerhof en Jessica Koek van filmtheater Het Fraterhuis zitten al klaar voor de buitenfilm Eye in the Sky, die zaterdagavond 2 juli wordt vertoond op de Blijmarkt. © Joop van Putten

Fraterhuis dit weekend de straat op met gratis buitenfilm Eye in the Sky

ZWOLLE - De gratis buitenfilm van theater Het Fraterhuis, het 'jaarlijkse cadeautje aan de stad', verhuist dit weekend naar een nieuwe plek. Filmliefhebbers kunnen zaterdagavond kijken naar de thriller Eye in the Sky, die momenteel nog in reguliere bioscopen draait.

En dat vanuit vintage bioscoopstoelen of de trap van De Fundatie, op een groot scherm voor het Zwolse filmhuis én met de hapjes en drankjes van cafés Foyé en Public binnen handbereik.

Blijmarkt

De buitenfilm werd in voorgaande jaren altijd vertoond op het grasveld van het Broerenkwartier, maar een verhuizing naar de Blijmarkt is volgens Fraterhuis-directeur Henriëtte Boerhof een verbetering voor zowel medewerkers als bezoekers. "Onze oude plek in het Broerenkwartier was om meerdere redenen niet echt top", vertelt ze.

"Bezoekers van de buitenfilm wisten vaak niet dat Het Fraterhuis achter de organisatie van het evenement zat, er was vrijwel geen samenwerking met omliggende bedrijven of winkels en we voelden ons een beetje afgezonderd van ons eigen Celekwartier, waar het theater staat. De verhuizing naar de Blijmarkt brengt alleen maar voordelen met zich mee: we laten onszelf zien, zitten vlakbij de horeca, hoeven niet te slepen met aggregaten en vooraf hondenpoep opruimen is ook verleden tijd."

Drones
Onder het oog van museum De Fundatie kunnen zaterdag meer dan vijfhonderd filmfans vanaf 22.15 uur gratis kijken naar de Britse thriller Eye in the Sky, over de intense dilemma's die komen kijken bij het voorbereiden en uitvoeren van een drone-aanval. Hoofdrollen zijn er voor Helen Mirren, Aaron Paul, Barkhad Abdi en Alan Rickman, in één van zijn laatste rollen op het witte doek.

Er zijn beperkt zitplaatsen beschikbaar op de speciaal voor de voorstelling afgezette Blijmarkt, maar wie zijn eigen stoel mee wil nemen, is vrij dat te doen. "En je kunt de film ook heel goed volgen vanaf de trap van De Fundatie", aldus Boerhof.

Regen
En als het nou heel hard regent op zaterdagavond? "Dan gaat de film gewoon door", verzekert de directeur. "Een beetje regen kan geen kwaad en past eigenlijk ook wel bij de sfeer van de film. En misschien duikt er zelfs een echte drone op tijdens de voorstelling."

Subscribe to TRAILERS: http://bit.ly/sxaw6h Subscribe to COMING SOON: http://bit.ly/H2vZUn Like us on FACEBOOK: http://bit.ly/1QyRMsE Follow us on TWITTER: http://bit.ly/1ghOWmt Eye in the Sky Official North American Trailer (2015) - Aaron Paul, Helen Mirren War Thriller HD A thriller set in the world of remotely piloted aircraft warfare. The Fandango MOVIECLIPS Trailers channel is your destination for the hottest new trailers the second they drop. Whether it's the latest studio release, an indie horror flick, an evocative documentary, or that new RomCom you've been waiting for, the Fandango MOVIECLIPS team is here day and night to make sure all the best new movie trailers are here for you the moment they're released. In addition to being the #1 Movie Trailers Channel on YouTube, we deliver amazing and engaging original videos each week. Watch our exclusive Ultimate Trailers, Showdowns, Instant Trailer Reviews, Monthly MashUps, Movie News, and so much more to keep you in the know. Here at Fandango MOVIECLIPS, we love movies as much as you!