Volledig scherm

Fraterhuis gaat op commerciële toer

Zwolle - Filmhuis Fraterhuis gaat op de commerciële toer: de 'Fraterzaal' gaat verder als Roosdorpzaal. Roosdorp Opticiens is vanaf nu zaalsponsor.

Roosdorp is de eerste naamgever van de Fraterzaal. Hiermee neemt het Fraterhuis in haar ruim 35-jarige bestaan afscheid van het middeleeuwse verleden in haar publieke uitingen.

Henriëtte Boerhof, directeur van het Fraterhuis: "Vanzelfsprekend verliezen we het verleden niet uit het oog, maar een toekomst van een Fraterhuis zonder Zwolse partnerschappen heeft geen bestaansrecht. Ook van de Manegezaal met haar huidige aanduiding willen we afscheid nemen en daarvoor gaan we graag een Zwols partnerschap aan. "

Fraterhuis

Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een 'verrassende programmering', is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast startte de Fraterhuis Academie, het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.