Volledig scherm
© Thinkstock

Gay Pride met een Zwols tintje

ZWOLLE/AMSTERDAM Hetero's, lesbiennes, homo's en transgenders, iedereen was zaterdag welkom op de Zwolse Love Boat.

Zo'n 140 mensen vierden feest op de boot tijdens de Canal Parade, de botenparade die wordt gehouden tijdens de Gay Pride in Amsterdam. Ook wethouder Jan Brink was aanwezig. "Het was super", zegt Robin Brink van de Zwolse Stichting The Love Boat. De stichting zet zich al enige jaren in om aandacht te vragen voor de mensenrechten in het algemeen met de gelijkheid van LHBT's in het bijzonder. "Het was een geweldige ervaring. We hebben Zwolle echt op de kaart gezet." Tijdens de vaartocht werd, onder begeleiding van een live band, dan ook regelmatig 'Ik ben een Zwollenaar' ten gehore gebracht.

Volgens Brink is de Gay Pride nog steeds een belangrijk feest. "Het zet aan tot nadenken en dat is heel belangrijk. Het maakt mensen bewust van tolerantie, acceptatie en emancipatie. Het is gaaf dat er een Zwolse boot meevaart, zeker in combinatie met de vlaggenactie in de stad zelf."

Zwolse ondernemers konden afgelopen weekend namelijk een regenboogvlag of -poster ophangen. Stichting The Love Boat Zwolle liet de vlag vorig jaar al ontwerpen en zorgde er samen met CityCentrum en de Provincie Overijssel voor dat in Zwolle gisteren op veel plekken de vlag uit hing.

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
40'
0-0
FeyenoordFEY
away logo