Volledig scherm

Geen nieuwe verkeersmaatregelen bij Zwolse campus

Zwolle -  De verkeerschaos bij de Campus van Hogeschool Windesheim die zich sinds de start van het nieuwe schooljaar vooral in de ochtenduren voordoet, is voor de gemeente Zwolle en Hogeschool Windesheim vooralsnog geen aanleiding er nieuwe infrastructurele maatregelen te nemen. 

Buurtbewoner Rutger Smit zette een filmpje online waarin hij al fietsend zich een weg baant door de stroom Windesheim-studenten die zich dagelijks door de Lünentunnel richting de Hogeschool beweegt.

Ze komen uit de richting Hanzeland, hebben vaak met het openbaar vervoer gereisd en gaan te voet verder naar de Campus. De lokale verkeersinfarcten die dat teweeg brengt op de kruisingen Lünenpad/Pilotenlaan en Campus/Van Walsumlaan leidt bij voetgangers, fietsers én automobilisten tot grote ergernis. Automobilisten hebben moeite de wijk in en uit te komen. En fietsers worden gehinderd door overstekende voetgangers.

De gemeente nam al eerder een besluit een fly-over over de IJsselallee niet te financieren. Voorlopig moeten verkeersregelaars en roadblocks verkeersonveilige situaties voorkomen. De verkeersregelaars werden ook voorgaande schooljaren ingezet op de kruispunten bij de Campus. Traditioneel is het daar aan het begin van het schoolseizoen erg druk. Vaak wordt na de herfstvakantie de verkeerschaos minder doordat studenten onder meer stage lopen.

Vorige week filmde Rutger Smit de chaos:

Live Voetbal

home logo FC UtrechtUTR
EINDE
1-1
AZAZ
away logo