Volledig scherm
Wim de Grip op het kunstgras van zijn club. De mat moet worden vervangen, maar dat laat op zich wachten. Foto Kevin Hagens

'Geld naar topsport in Apeldoorn? Dan ook naar breedtesport'

APELDOORN - Het gemak waarmee de gemeente Apeldoorn geld uitgeeft aan de wereldbekerwedstrijd baanwielrennen en de uitzwaaiwedstrijd van de Nederlandse volleybaldames schiet Wim de Grip in het verkeerde keelgat.

De erevoorzitter van voetbalvereniging Apeldoornse Boys vindt het zo onderhand tijd dat naast topsport ook de breedtesport financiële steun van de gemeente krijgt. Dat is volgens hem hard nodig. "Het is sappelen voor penningmeesters om de begroting rond te krijgen. Over niet al te lange tijd kunnen we ook sportverenigingen in Apeldoorn 'uitzwaaien' omdat ze de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen", zegt De Grip, al zestig jaar lid van zijn vereniging.

De gemeente kan per jaar 200.000 euro besteden om topsportevenementen naar Apeldoorn te halen. Dit jaar is dat geld opgegaan aan de Giro d'Italia. Het geld voor de wereldbekerwedstrijd - 100.000 tot 112.500 euro - en 10.000 euro voor de uitzwaaiwedstrijd haalt de gemeente uit het fonds voor de aanleg van kunstgras en renovatie van sportaccommodaties. Voor die regeling is weinig belangstelling, aldus de gemeente.

Dat valt verkeerd bij De Grip die hierin gesteund wordt door het bestuur van Apeldoornse Boys. Daarom reageerde hij op recente artikelen in de Stentor over de wereldbeker- en uitzwaaiwedstrijd.