Volledig scherm
© Thinkstock

Geld voor groen geen probleem in Apeldoorn

APELDOORN - Zorgen over de staat van perkjes, bomen, groenstroken, waterpartijen, speelplekken en de openbare ruimte als geheel brengen de gemeenteraad van Apeldoorn in actie.

Hoewel een bedrag nog niet keihard is toegezegd, lijken de politici er weinig moeite mee te hebben om hier een bedrag met zes nullen voor uit te trekken.

"Ik word steeds blijer", zei wethouder Detlev Cziesso dan ook vanavond (donderdag) toen de gemeenteraad dit liet merken. Hij moet zorgen dat het groene karakter van Apeldoorn blijft bestaan. Daar is hij ook al mee bezig. Maar zonder een precies plan lijkt de raad daar nu al de buidel voor te willen trekken.

D66 wil dat er een plan komt waarin staat wat er moet gebeuren om het groene karakter van Apeldoorn te versterken en wat dat kost. Daar hakt de gemeenteraad dan dit najaar knopen over door. Alle partijen steunen dit voorstel, want ze willen voorkomen dat het groen in Apeldoorn de wegen achterna gaat. Daar is veel op bezuinigd. Onderhoud is uitgebleven en dan ineens zijn er miljoenen nodig om het allemaal weer op orde te brengen.