Volledig scherm
© Thinkstock

Geluidsoverlast in Apeldoorn, politie breekt deur woning open

APELDOORN - De politie heeft in Apeldoorn in de nacht van vrijdag op zaterdag de nodige meldingen van geluidsoverlast gekregen en vooral in de wijk De Maten moesten agenten ingrijpen.

Rond 3.25 uur zijn zes mensen aangehouden vanwege herhaaldelijke geluidsoverlast en het belemmeren van de politie in haar werk.

De politie kreeg eerst op vrijdagavond rond 23.30 uur een melding van bewoners van het Ambtsrichtersveld in Apeldoorn. De politie kwam langs en verzocht het geluid te dimmen en daar werd gehoor aan gegeven.

Een paar uur later was het echter weer raak: harde muziek en veel geschreeuw. Toen de politie-agenten langs kwamen, nam een aantal personen volgens de politie een agressieve houding aan. Bovendien werd geen gehoor gegeven aan de mededeling dat het geluid moest worden gedimd en ook werd de deur afgesloten zodat de politie buitengesloten werd.

De politie-agenten hadden echter een machtiging om binnen te treden, maar toen hier niet aan mee werd gewerkt, werd de deur met een zogenaamde bonk ingetikt. Dat is een instrument waarmee agenten deuren kunnen open beuken. Daarop werden de zes aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Het gaat om zes Apeldoornse mannen tussen de 20 en 22 jaar. Een 20-jarige verdachte ging in verzet en kreeg een aantal tikken.