Volledig scherm
Het gemeentehuis van Zwolle © Tom van Dijke

Gemeente Zwolle gaat door met bouwplan Westenholte

ZWOLLE - De bouw van zeven woningen op het terrein van het voormalige wijkcentrum in Westenholte kan gewoon doorgaan. Dat vindt het Zwolse gemeentebestuur. Dat wijst de bezwaren van vijf omwonenden af.

Vorig jaar verhuisde wijkcentrum Het Anker naar een nieuwbouwlocatie. Daarmee werd de weg vrijgemaakt voor woningbouw op het terrein aan de Meester Koolenweg. De gemeente stelde in 2012 al vast dat de locatie zich daarvoor het beste leent. Inmiddels is een projectontwikkelaar in het plan gestapt. Weru Projectontwikkeling wil zeven woningen realiseren. Daarnaast is al een gebouw van de ijsvereniging op het terrein verrezen.

Vijf directe omwonenden maakten bezwaar tegen de woningbouw. Zij vrezen voor aantasting van hun privacy en 'ruimtelijke vrijheid'. Daarnaast zijn ze bang voor waardevermindering van hun huis en denken ze dat het parkeren een probleem wordt. Het college denkt dat dat allemaal wel meevalt. De nieuwe huizen mogen binnen twee meter van de perceelgrens geen vensters hebben, en evenmin een balkon met uitzicht op de buren. Daarnaast sluit de bouw qua afmetingen aan op de al bestaande woningen en moeten de bewoners op eigen erf parkeren, stelt het college. Ook komen er in de openbare ruimte nog extra parkeerplaatsen. De gemeenteraad moet zich nog uitspreken over de plannen en de bezwaren.