Volledig scherm
Muurtjes, paaltjes, fietsen en plakkerige boompjes ontsieren nu het gasthuisplein

Gemeente Zwolle heeft extra tijd nodig voor plan aanpak Gasthuisplein

ZWOLLE - De metamorfose van het Gasthuisplein in de binnenstad zou al begonnen moeten zijn, maar de start ervan is nu verplaatst naar november. Volgens de gemeente was er op het stadhuis meer voorbereidingstijd nodig om de puntjes op de 'i' te zetten.

Het werkt begint 1 november met het aanpassen van het trottoir aan de bioscoopzijde van het plein. De huisaansluitingen voor de rioleringen worden aangepakt en bomen worden gekapt of herplaatst. Van sinterklaas tot en met de kerst wordt er niet aan het plein gewerkt. In de eerste maand van het volgende jaar gaat de rijbaan op de schop. Daarna wordt het plein in fasen aangepakt, waardoor het niet helemaal open ligt. Tijdens de werkzaamheden blijven winkels, cafés en woningen bereikbaar.

Metamorfose
Over een nieuwe invulling van het Gasthuisplein wordt al jaren nagedacht. Het plein is hard aan een metamorfose toe. Over het algemeen wordt het niet als een aantrekkelijk verblijfsgebied in de binnenstad ervaren. Winkelend publiek slaat het plein over en blijft voornamelijk in de Diezerpromenade.

Een investering van maximaal een miljoen euro moet daar verandering in brengen. De gemeente Zwolle hoopt met de nieuwe inrichting dat er 'een gastvrij plein komt dat flexibel in gebruik is en waar altijd wat te doen is'.

Er komt een bewaakte fietsenstalling in het voormalige pand van Scheer & Foppen. De stegen bij het plein worden aantrekkelijker gemaakt als verbinding met Diezerstraat en Broerenkwartier. Naar verwachting is het plein op Koningsdag 2017 helemaal gereed.