Volledig scherm
© Getty Images

Gemeenten met CIF in gesprek over glasvezel in buitengebied

KAMPEN/ZWOLLE - Glasvezel voor meer dan 7.000 huishoudens op het platteland van Kampen, Zwolle en Noord-West Overijssel is weer een stap dichterbij gekomen. Stichting IJsseldelta Glasvezel Buitengebied heeft CIF Glasvezel aangewezen als partij die het mag aanleggen.

Het bedrijf heeft de gunstigste voorwaarden, weet bestuurslid (en VVD-Statenlid) Arnita van der Weerd "De meerkosten blijven structureel 9,95 euro bovenop de abonnementskosten", vertelt zij. Het gaat om pakketten met internet, televisie en/of telefonie.

Bijdrage
Meerkomsten zijn niet te voorkomen. Dat heeft te maken met nieuwe kabels die over grote afstanden moeten worden aangelegd. De aanleg wordt grotendeels door de provincie Overijssel gesubsidieerd, maar boeren en tuinders ontkomen niet aan een eigen bijdrage.

Het is nog niet definitief dat CIF glasvezel gaat aanleggen. Eerst moet de partij overeenstemming bereiken met de gemeenten Kampen, Zwolle, Zwartewaterland, Steenwijkerland en Staphorst over de voorwaarden die horen bij het aanleggen van glasvezel.

Volgens Van der Weerd is het realistisch dat eind 2017 alle glasvezelaansluitingen in de vijf gemeentes zijn gerealiseerd.