Volledig scherm
De gedumpte kabels langs de Laan van de Stier in Zuidbroek. © Maarten Sprangh.

Gestripte kabels gedumpt in Zuidbroek in Apeldoorn

APELDOORN - Langs de Laan van de Stier in de wijk Zuidbroek in Apeldoorn zijn meerdere stukken gestripte kabels gedumpt. Een Apeldoorner trof de gestripte kabels aan tijdens een hardlooprondje en heeft er melding van gedaan bij de politie en gemeente Apeldoorn.

In een tweet aan de gemeente vraagt hij zich af of het gaat om de kabels die al de hele zomer uit lantaarnpalen door heel Apeldoorn worden gehaald.

Volgens de gemeente is dit niet het geval. "De kabels uit lantaarnpalen hebben een donkere kleur", laat een gemeentewoordvoerder weten. Ook de politie geeft aan dat het niet om kabels uit de vernielde lantaarnpalen gaat. Politiewoordvoerder Simen Klok: "We zijn even wezen kijken naar aanleiding van de melding die we hebben gekregen. Maar er is geen verband met de vernielingen aan lantaarnpalen. Waar de stukken kabels vandaan komen weten we niet, dus dat horen we graag van mensen die er meer over weten."

Diegene die de lantaarnpalen vernield, is nog altijd niet gestopt.Ook deze week heeft gemeente Apeldoorn weer aangifte moeten doen van vernielingen. In totaal werden er weer zes palen vernield, aan het Schepenenveld, de Oude Beekbergerweg, De Burcht en de Elsbosweg.