Volledig scherm
De plek waar de brand aan de Klooienberglaan plaatsvond. Foto: Google Streetview

Getuige autobrand Zwolle: 'Mijn zoon slaapt vannacht op de bank'

ZWOLLE - Een gebroken nacht voor de Zwolse Els Bosch. Bij haar voor de deur in de Klooienberglaan in Holtenbroek, ging vannacht een auto in vlammen op.

"Mijn zoon slaapt aan de voorkant van het huis en hoorde een harde knal. Daarna zagen we een vuurzee", aldus de nog angstige Bosch. Zelf heeft ze de knal niet gehoord. "Ik slaap aan de achterkant. Niet de kant waar de auto stond."

112
De zoon van Bosch belde 112. "De politie en brandweer waren er heel erg snel, maar het duurde wel lang voordat de auto was geblust." Wat overbleef was een verkoolde grijze auto, die later door de politie werd meegenomen voor onderzoek. 

Carport
Bosch is geschrokken. "Mijn zoon ook. Hij is bang geworden en zegt hij vannacht op de bank gaat slapen, want onze auto staat onder de carport." Dat is aan de overkant van de straat en Bosch wil niet dat haar auto de volgende is. 

Van wie de afgebrande auto is, is voor Bosch een raadsel. 

Balkon
Mevrouw Boot van een paar huizen verderop had eerst niks door. "Ik had de rolluiken dicht, dus heb niet meteen iets gezien." Pas toen in de flat aan de Palestrinalaan mensen op het balkon stond had Boot het door. 

Boot verwacht dat het rustig blijft vannacht. "Mijn auto staat in de garage, dus dat is veilig."

Volledig scherm
© Ginopress