Volledig scherm
Adelaarslaan Apeldoorn © Google Streetview

Getuigen van tasjesroof in Apeldoorn gezocht

APELDOORN - De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk de diefstal hebben gezien van een handtas uit een fietstas. Deze diefstal vond plaats op maandagmiddag tussen 15.30 en 15.45 uur aan de Adelaarslaan ter hoogte van de Etos/Hema in Apeldoorn.

Het slachtoffer liep met haar fiets ter hoogte van de Etos/Hema op de Adelaarslaan toen zij merkte dat iemand aan haar fietstas zat. Toen zij zich omdraaide, zag zij een man op een fiets er vandoor gaan met haar handtas. Het slachtoffer ging fietste achter de dief aan. Deze fietste richting de pinautomaat aan het Adelaarsplein en sloeg linksaf de Spreeuwenweg op om vervolgens de Hopweg in te rijden. Ter hoogte van de Valkweg riep het slachtoffer dat hij de tas moest laten vallen. Dat deed hij, maar de portemonnee bleek daaruit te zijn verdwenen.

De verdachte is een man van ongeveer 25 jaar met een getinte huid (volgens de politie is hij mogelijk Turks). Hij is mager, heeft donker kort haar tot in de nek en geen baard of snor. Hij droeg een donkerkleurige jas met lange mouwen en reed op een damesfiets.

Volgens de aangeefster moeten diverse mensen het incident gezien hebben. De politie verzoekt hen zich te melden. De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan via 0800-7000.