Volledig scherm
Saxofoondocent Markant speelt met leerlingen voor de deur van Gigant tijdens Cultuurkwartier Open, op zaterdag 27 augustus 2016, foto Gerard Oltmans

Gigant en Markant zoeken nieuwe naam

APELDOORN - Mensen die een goeie naam weten voor de gefuseerde cultuurinstellingen Gigant en Markant in Apeldoorn worden door interim-directeur Loek Sijbers uitgedaagd suggesties in te sturen.

De fusie tussen muziekschool Markant en poppodium en filmhuis Gigant per 1 januari 2017 begint intern al gestalte te krijgen. De fusiepartners zoeken alleen nog een naam voor de nieuwe organisatie.

"Een aansprekende naam," zegt interim-directeur Loek Sijbers van Markant. "Van mij mogen ook alle activiteiten een afzonderlijke naam houden, maar voor de herkenbaarheid is één goede naam voor het pand waar het gebeurt wel belangrijk. Huis Nieuwstraat, of Huis Apeldoorn. Zoiets. Als iemand een suggestie heeft, is die welkom."

Activiteiten
Binnenkort presenteren de cultuurhuizen al gezamenlijke activiteiten, zoals een fagotweekeinde op 22 oktober met 30 fagotspelers die een concert geven in Gigant. Het initiatief ligt bij twee fagotdocenten van Markant. Achter de schermen zijn de twee culturele organisaties al bezig in elkaar te schuiven en samen dingen te doen.

"Markant en Gigant zijn niet dood, ze zijn levender dan ooit," zegt Sijbers. "We blijven gewoon een muziekschool, ook na 1 januari. En een dansschool, een popschool, een breakdanceschool, allemaal onder één dak. Kunstenaars en docenten zijn straks volledig zelfstandig en huren hier een ruimte. Daar krijgen ze allerlei faciliteitenvoor terug, zoals een centrum dat bruist van de activiteiten, een keramiekoven, een gezellige plaats om te werken, een telefoniste die klanten te woord staat. Samen in een muziekschool bereik je meer dan alleen op een zolderkamer. De leerlingen van de muziekdocenten kunnen straks in Gigant een podium krijgen om op te treden."

Live Voetbal

home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
0-3
AZAZ
away logo
home logo PSVPSV
EINDE
5-0
Fortuna SittardFOR
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
0-0
FC TwenteTWE
away logo
home logo VVV-VenloVVV
EINDE
2-0
FC EmmenEMM
away logo