Volledig scherm
Burgemeester Berends sluit de dj's van de lokale omroep Apeldoorn op voor hun eigen Glazen Huisje. Archieffoto: Maarten Sprangh

Glazen Huisje Apeldoorn: 'Ik kon de burgemeester wel knuffelen'

APELDOORN – De 170 vrijwilligers van de lokale omroep RTV Apeldoorn zijn opgetogen over de komst van het ‘echte’ glazen huis naar Apeldoorn in 2017. Ze zien het absoluut niet als een concurrent voor hun eigen Glazen Huisje, waarmee ze nu al vier jaar succesvol jaarlijks duizenden euro’s voor het Rode Kruis inzamelen.

,,We zullen 3FM volgend jaar helpen waar we kunnen en misschien betekent het dat wij dan een jaartje overslaan met ons huisje. Maar wat kan en mag, dat weet ik nog niet”, zegt Chantal Zwaag, die vanaf het begin bij het Apeldoornse initiatief betrokken is geweest.

De vreugde is echter groot. ,,Toen burgemeester John Berends onze dj’s voor het eerst opsloot zei hij al dat het het mooiste zou zijn als het echte Glazen Huis van 3FM naar Apeldoorn zou komen. En dat dat dan nu lukt, dat is superleuk’’. En dat burgemeester Berends zijn eigen Glazen Huisje dan ook nog noemt in het gesprek met Michiel Veenstra bij het bekendmaken van de locatie via landelijke radio wordt door de vrijwilligers zeer op prijs gesteld. ,,Het is een enorme blijk van waardering’’.

WhatsApp
De vrijwilligers volgden donderdag de ontwikkelingen nauwgezet. ,,Toen het nieuws om 11:15 uur bekend gemaakt werd, ontplofte onze WhatsApp-groep bijna’’, zegt de 26-jarige journaliste, die al tien jaar voor de lokale omroep programma’s maakt. ,,Ik had kippenvel van top tot teen. En toen ons eigen Glazen Huisje genoemd werd, had ik de burgemeester wel kunnen knuffelen’’.

Taart
Als blijk van waardering en om in de feestvreugde te delen hebben de vrijwilligers van de lokale omroep burgemeester Berends donderdagavond een taart aangeboden. Hoe het in 2017 met het Apeldoornse Glazen Huisje gaat is nog onduidelijk. Chantal: ,,We zijn sinds de zomervakantie al druk bezig met de voorbereidingen voor onze vijfde editie, deze winter. Voor 2017 zullen we overleggen met 3FM’’. In 2015 werd in Apeldoorn 12.500 euro ingezameld.