Volledig scherm
© Maarten Sprangh

Goed voorbereid naar Openlucht Filmfestival Apeldoorn

APELDOORN - Na een heuse rokjesdag werd woensdagavond de gelijknamige film uitgezonden tijdens het VUE Oplucht Filmfestival op de bosweide van Park Berg en Bos.

Dat de strakblauwe lucht en het aangename zonnetje van overdag plaats zouden maken voor een kraakheldere sterrenhemel met bijpassende frisse temperaturen wisten de meeste - overheersend vrouwelijke - bezoekers gelukkig. ,,Gelukkig hebben jullie niet allemaal rokjes aan", klinkt de stem van de presentator jolig.

Zussen Hedda (48) en Ingeborg Deichmann (53) en vriend Joop Schreuder (51) horen bij het goed voorbereide deel van de filmkijkers. Naast twee tuinstoelen dragen de drie meerdere shoppers met daarin behalve vesten en handschoenen allerlei proviand.

,,Ik heb handwarmers en beenwarmers en ik heb moonboots aan. Nu zijn m'n voeten heel warm, maar als ik het eenmaal koud heb… Ik heb ook drie vesten voor mezelf meegenomen. Mijn sjaal ben ik vergeten", zegt Hedda voor aanvang van de film.

Haar zus Ingeborg draagt een dikke sjaal om haar nek, een groot vest en winterjas in haar handen en heeft een aluminiumkleedje meegenomen. ,,Die kan in de stoel en houdt koude vochtige lucht tegen. Ik heb trouwens ook een extra kussentje."

Joop draagt nu nog normale schoenen, maar heeft naast een extra trui en vest zijn winterlaarzen ingepakt. ,,Je moet goed voorbereid zijn", want, zag hij in de weersverwachting, ,,tegen middernacht is het afgekoeld naar elf, twaalf graden."

Hedda drinkt rum als de kou toeslaat en Ingeborg doet het met een thermosfles kruidenthee. ,,Met kaneel voor een verwarmend effect. Ja, we hebben genoeg meegenomen en sowieso meer dan de eerdere keren dat we zijn geweest."

Tot en met 20 augustus is er iedere avond om 21.15 uur een film te zien.