Volledig scherm
Impressie van het appartementencomplex aan de Luttenbergstraat. Illustratie Novaform

Groen licht voor ontwerp appartementen Weezenlanden

ZWOLLE - Projectontwikkelaar Novaform begint in september met de verkoop van 11 appartementen op het terrein van het voormalige ziekenhuis Weezenlanden.

De welstandscommissie was aanvankelijk niet te spreken over het ontwerp van het appartementencomplex. Na een aantal aanpassingen is er nu wel goedkeuring gegeven, meldt Novaform.

Het gebouw komt aan de Luttenbergstraat te staan, pal tegenover het Dominicanenklooster. Het was voor de architecten een hele klus om met een ontwerp te komen dat zowel bij de nieuwe woonwijk past als bij het klooster. Novaform is nu bezig met de nadere uitwerking.

Het appartementencomplex is een deelproject van de invulling van de ziekenhuislocatie. In totaal komen er 230 woningen en appartementen. Novaform bouwt een aantal koopwoningen; daarnaast komen er huurwoningen en -appartementen in de vrije sector en de sociale huursector.

Novaform begon in april met de verkoop van de eerste huizen: 11 grachtenpanden en 12 herenhuizen aan de Assendorperstraat en het Groot Wezenland. Van deze 23 woningen zijn er inmiddels 19 verkocht.