Volledig scherm
Leerlingen van Aventus staan buiten nadat het gebouw werd ontruimd. © Hemmy van Reenen

Grootste deel school Aventus in Apeldoorn weer in gebruik

APELDOORN - Mbo-school Aventus in Apeldoorn heeft vrijdag het gebouw weer geopend voor de lessen. Vleugel C, waar donderdag een brandje woedde in een meterkast, is nog afgesloten.

De activiteiten die gepland waren in vleugel C zijn verplaatst naar andere ruimten binnen Aventus. De vleugel is nog zonder stroom, omdat de omgeving te vochtig is om daar veilig de elektriciteit weer aan te schakelen. Het vocht in de vleugel is afkomstig uit de sprinklerinstallatie, die donderdag afging toen er brand uitbrak in de meterkast. Donderdag werd de school tot tweemaal toe ontruimd en moesten leerlingen en personeel uiteindelijk naar huis. Vijfduizend mensen moesten het pand uit.

Een aantal examens zijn donderdag niet doorgegaan door de calamiteit. Volgens woordvoerder Erik van Schaik van Aventus lopen de leerlingen geen schade op. "De examens kunnen in noodsituaties worden verplaatst, mits ze binnen een bepaalde periode worden afgenomen. Niemand loopt schade op door dit voorval," aldus Van Schaik.

Hogeschool Wittenborg, die in één van de vleugels van het Aventuspand zit, kan vrijdag weer gewoon gebruik maken van haar deel va het gebouw.

Wanneer vleugel C weer in gebruik genomen kan worden is nog onduidelijk.