Volledig scherm
De Facebook-pagina van de haakactie.

Grootste gehaakte deken ter wereld dit weekend in Zwolle

ZWOLLE - Iedereen met een passie voor haken kan deze zaterdag zijn geluk op in het centrum van Zwolle. Het project 'Grootste Gehaakte Deken ter Wereld' komt naar de stad.

Tussen 11.00 en 17.00 uur kan iedereen aanhaken bij initiatiefnemer Esmeralda de Vries en een bijdrage leveren aan de deken. Het is het streven van De Vries om tienduizend eenpersoonsdekens samen te voegen tot één grote deken van 28.000 vierkante meter, ongeveer zo groot als vier voetbalvelden. De deken moet 'af' zijn in 2018 en wordt dan gepresenteerd in Leeuwarden, de stad die zich dat jaar de Culturele Hoofdstad mag noemen.

Op het Grote Kerkplein in Zwolle, waar zaterdag de laatste Hip en Handgemaaktmarkt plaatsvindt, kan iedereen die dat wil één of meerdere vierkantjes van tien bij tien centimeter toevoegen aan de deken. Een hele deken van 1.40 bij 2 meter haken en later inleveren mag ook. Na 2018 worden de losse eenpersoonsdekens geschonken aan goede doelen, die de dekens uitdelen aan mensen die ze nodig hebben. Meer informatie over het project is te vinden op facebook.com/GGDW2018.