Volledig scherm
De Grote Kerk in Zwolle. Foto: Sander Lindenburg

Grote Kerk in Zwolle heeft minstens 50 creatieve vrijwilligers nodig

ZWOLLE - Wil de Grote Kerk in Zwolle ruimte kunnen bieden aan meer tentoonstellingen en lezingen dan moeten er minstens vijftig vrijwilligers bij komen. Nu wordt de vrijwilligersorganisatie gerund door honderd vrijwilligers, maar dat is niet genoeg.

,,We hebben echt meer handen en hoofden nodig om alle plannen die we hebben te realiseren'', zegt directeur Benjamin Koolstra. In een paginagrote advertentie zegt de organisatie te zoeken naar podiumbouwers, rondleiders, vertellers, verkopers, technici, huismeesters, productieleiders, horecamedewerkers, fondsenwervers en marketeers. Allemaal mensen die geacht worden die klus op vrijwillige basis te klaren. ,,We gaat er van uit dat het elke vrijwilliger er minimaal een dagdeel per week in steekt. Omdat mensen het interessant vinden, een aanvulling op hun cv zien of om werkervaring op te doen''.

Programma
“Er valt steeds meer te beleven in de Grote Kerk in Zwolle. Kunst, culturele en educatieve activiteiten, performances, concerten, optredens, vieringen, debatten, markten. Noem maar op. Dat alles wordt mogelijk gemaakt door de enthousiaste inzet van veel vrijwilligers. En de komende tijd gaat er nog meer gebeuren. De Grote Kerk gaat haar programmering namelijk verder uitbreiden", zegt Koolstra, die met zijn club al een uitgebreid programma voor de tweede helft van 2016 kon presenteren.

Informatieavond
Voor belangstellenden wordt maandag 10 oktober vanaf 19.00 uur een informatieavond in de kerk gehouden. Daar wordt dan meer verteld wat de functies inhouden en wat van vrijwilligers verwacht wordt. Wie geïnteresseerd is kan zich opgeven door een mail te sturen naar info@grotekerkzwolle.nl. Wie die dag niet kan maar wel belangstelling heeft kan mailen naar hetzelfde adres of bellen met met 06 - 28 44 62 27.