Volledig scherm
De nieuwe bestuursvoorzitter Henk Hagoort opende vanmiddag het nieuwe hogeschooljaar op Hogeschool Windesheim in Zwole. Foto Frans Paalman

Hagoort wil 'krachten uit de regio bundelen' op Windesheim

ZWOLLE - Henk Hagoort, de nieuwe bestuursvoorzitter van Hogeschool Windesheim in Zwolle, wil 'de krachten van de regio bundelen'.

Dat zei hij vanmiddag bij de opening van het hogeschooljaar. Hagoort is sinds vorige week donderdag in functie. De nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van de hogeschool was hiervoor bestuursvoorzitter van de publieke omroep NPO.

Positie

"Er is een groeiende tweedeling in de samenleving", aldus Hagoort. "Die willen we mee helpen te voorkomen door de overgang van mbo- naar hbo-onderwijs beter door te laten stromen. Het opleidingsniveau bepaalt uiteindelijk de positie in je leven. Een betere doorstroming tussen die niveaus kan die posities dus verbeteren en dat heeft weer een positieve invloed op de tweedeling in de maatschappij."

Trots

Hij is tevreden met de huidige stand van zaken op Windesheim. "We staan er goed voor. Dat mogen we wel wat meer uitdragen. Soms zijn we te verlegen. De trots spat nog niet van de gevel."

Live Voetbal

home logo FC UtrechtUTR
EINDE
1-1
AZAZ
away logo