Volledig scherm
Extra goedkoop: oranje-kleiding van het WK 2014. © Martijn Krullaars

Hema trekt drommen klanten in Apeldoorns pand V&D

APELDOORN - Twee vriendinnen lopen arm in arm het oude pand van V&D binnen. Eens kijken wat er te doen is. 'Is dit de Hema?', vraagt de één zich verbaasd af. Haar vriendin geeft gevat antwoord: 'Jaha, écht Hema'.

Uitgerekend in het pand waar de laatste jaren steeds minder mensen te vinden waren, krioelt het deze zaterdagmiddag van de koopjesjagers. Zonder dat ze er erg in hebben dansen ze op het graf van V&D, op zoek naar een spotgoedkoop hemdje, een opblaasbare rookworst van twee kwartjes of wat afgeprijsde stompkaarsen.

Waar nog niet zo lang geleden de nazaten van Vroom en Dreesman de eindjes aan elkaar probeerden te knopen staan nu rekken en schappen vol artikelen met Hema-labeltjes. En aan de andere kant van de ijzeren hekken, in het midden van de winkel, is het al net zo druk: links van de afscheiding de Hemarkt, rechts de Executie Verkoop.

Beide concepten ogen succesvol. De potentiële kopers hangen er niet met de benen uit, maar er staan lange rijen bij de kassa's en tussen de rekken is het continu druk. En daarmee is er veel, zo niet alles, veranderd in het grote pand aan de Hoofdstraat.

Volledig scherm
Drukte alom in de Hema-outlet. © Martijn Krullaars
Volledig scherm
Rekken vol met goedkope kleding. © Martijn Krullaars