Volledig scherm
De vestiging van McDonald's aan de Lange Amerikaweg in Apeldoorn. © Google Maps

Het is zeker: McDonald's in Apeldoorn mag de hele nacht open

APELDOORN - De McDrive van de McDonald's aan de Lange Amerikaweg in Apeldoorn-Zuid mag permanent op vrijdag en zaterdag de hele nacht geopend zijn. Dat heeft de burgemeester van Apeldoorn besloten.

Eind maart was dit al realiteit, maar de gemeente trok de aanvankelijke toestemming weer in. Juridisch was het allemaal complex. Daarom kwam er een proefperiode van drie maanden. In die tijd kon de gemeente uitzoeken of het wel kan en mag.

Echt beleid hiervoor heeft de gemeente niet. Regels over horeca in de nachtelijke uren gaan vooral over het uitgaansgebied. Daar ligt deze McDonald's ver vandaan. Maar als die regels toch erbij worden gepakt, past dit volgens de burgemeester keurig binnen de lijntjes.

Verder zijn er geen omwonenden die er last van hebben en zijn er geen incidenten geweest. Misschien is het juist goed voor de sociale controle op het naastgelegen kantoren- en industrieterrein dat er ook 's nachts mensen zijn, zegt de burgemeester.

De politie vindt het ook prima. De ondernemer wil er graag mee door. De omzet tijdens nachtelijke uren overtrof behoorlijk zijn verwachtingen, zegt de burgemeester.