Volledig scherm
ANP

Het kan nog alle kanten op met windmolens in Apeldoorn

APELDOORN - Het duurt nog even voordat de gemeenteraad zich er officieel over uitspreekt, maar er zijn al politieke partijen die hun mening geven over de bouw van windmolens bij Apeldoorn.

De lokale fractie van de VVD is duidelijk tegen, terwijl de voorzichtig geformuleerde opvattingen van de Apeldoornse afdeling van GroenLinks onmiskenbaar laten zien dat deze partij vanuit principe voorstander is.

,,GroenLinks wil serieus kijken naar de mogelijkheid voor windenergie in Apeldoorn", meldt die laatste fractie. Hoewel wordt erkend dat het een lastig vraagstuk is. ,,Er zijn veel belanghebbenden en er is een berg informatie over de positieve en negatieve effecten van windmolens. Positief voor de klimaatdoelstellingen, negatief voor de omwonenden", zegt GroenLinks. ,,Ook wij begrijpen de weerstand. We delen die zorgen en zullen daar dan ook zorgvuldig naar kijken."

Voor de VVD is het simpel: op de geplande locatie Beekbergsebroek waait het niet genoeg voor windmolens en zeker nu zoveel omwonenden laten horen tegen te zijn, moet de gemeente daar volgens de liberalen naar luisteren. Liever ziet de VVD woningbouw in Beekbergsebroek.