Volledig scherm
Klik op de tabel om deze te vergroten. © Wikipedia

Hoeveel medailles wint Nederland? Voorspel en win!

REGIO - De Olympische Spelen in Rio de Janeiro staan op het punt van beginnen. De Nederlandse equipe bestaat uit 242 sporters die aan 22 verschillende disciplines deelnemen. De grote vraag is met hoeveel medailles de Nederlandse sporters naar huis gaan. Doe hier je voorspelling en maak kans op een reischeque van 750 euro!

Het jaar 2000 was het  recordjaar voor Oranje op deOlympische zomerspelen. Nederland ging toen met 24 medailles naar huis. Als het aan de voorspelling van Groningse economen ligt, zitten we daar dit jaar niet ver vandaan. Zij voorspellen alvast 24 medailles, verdeeld over achtmaal goud, negen keer zilver en zeven bronzen plakken.

Of de Groningse universiteit het bij het juiste eind heeft is nog maar de vraag. Ze voorspellen sinds 2002, met wisselend succes, de medailleklassementen van de olympische evenementen. Voor Londen (2012) was de prognose 23 medailles (8-8-7), het werden er twintig: zes goud, zes zilver en acht brons. Voor Peking (2008) hielden de economen het op twintig medailles (4-7-9). Het werden er zestien, zeven goud, vijf zilver en vier brons.

Doe zelf een voorspelling en maak kans op een reischeque van 750 euro! Meedoen kan tot en met 6 augustus. De winnaar krijgt in de week van 29 augustus per e-mail bericht. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Volledig scherm
© ANP