Volledig scherm
Windesheim Zwolle © Tom van Dijke

Hogeschool Windesheim blijft groeien tegen trend in

ZWOLLE - Tegen de landelijke trend in blijft het studentenaantal van hogeschool Windesheim groeien. "Vorig jaar kromp de sector als geheel en groeiden wij met twee procent. Dit jaar is de landelijke groei drie procent en zitten wij op acht procent tot nu toe", zegt bestuursvoorzitter Albert Cornelissen van de Hogeschool.

Windesheim telt ruim 20.000 studenten en had vorig jaar een instroom van 7200 eerstejaars. Windesheim verwacht dat de groei nog even aanhoudt, maar dat na 2020 een daling inzet. Dat heeft te maken met de bevolkingsontwikkeling.

Vooral de technieksector blijft enorm groeien. Zozeer zelfs, dat het T-gebouw op de campus waarin de technische opleidingen gehuisvest zijn, niet meer volstaat. Windesheim kijkt of een deel van deze opleidingen elders in Zwolle ondergebracht kan worden. De hogeschool kijkt nadrukkelijk naar huisvesting elders in de stad. "Je kunt op deze postzegel verder gaan, maar ook de verbinding met de stad zoeken. Wij kiezen voor het laatste. Ik verwacht dat op termijn zeventig procent van het onderwijs hier op de campus gegeven wordt, en dertig procent in de stad." De opleiding Industrieel Product Ontwerpen is al in de binnenstad gevestigd. Daarnaast is de wijk Hanzeland - tussen station en campus - in beeld bij de hogeschool. "Wij trekken in toenemende mate studenten die naast hun werk een studie volgen. Dat zal veelal in de avonduren zijn. Voor een deel van die mensen is het handig om wat dichter bij de binnenstad te zitten", aldus Cornelissen, die zelf na dit studiejaar met pensioen gaat. Hij leidde de hogeschool sinds 2009.

Live Voetbal

home logo ADO Den HaagADO
19:45
VVV-VenloVVV
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
19:45
NAC BredaNAC
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
18:30
FC TwenteTWE
away logo
home logo VitesseVIT
20:45
sc HeerenveenHEE
away logo