Volledig scherm
© Frans Paalman

Homobar Club Liquid sluit deuren

ZWOLLE - Club Liquid, de enige homobar in Zwolle, sluit op 1 september definitief de deuren. Dat bevestigt eigenaar Niek Là Mon.

Onder meer beslagleggingen en een slepende rechtzaak om de overnamesom zouden aan de beëindiging ten grondslag liggen. Là Mon stelt in een email aan zijn vrienden en bekenden een zwaar jaar te hebben gehad met het realiseren van zijn grote droom, een gayclub. "Een droom die mij tot het uiterste heeft gedreven en mij bijna kapot heeft gemaakt", aldus de eigenaar. "Sluiting betekent overigens niet dat ik failliet ben.

Stout
Là Mon opende in maart van dit jaar zijn Club Liquid. Dat was later dan oktober vorig jaar wat oorspronkelijk de bedoeling was. Bij de overname van Bar Stout bleek dat er een beslaglegging van de Belastingdienst op de inboedel zat. Là Mon weigerde Bob Hoogstra, de vorige eigenaar, het afgesproken bedrag te betalen, waarna Hoogstra beslag liet leggen op de rekeningen van Là Mon. Het wellesnietesspelletje rond die kwestie sleept zich nog voort, de rechtzaak die de curator tegen Là Mon aanspande, was twee weken geleden, een officiële uitspraak wordt een dezer weken verwacht.

COC
De Zwollenaar wilde met zijn bar een 'over the top' gay-club beginnen en 'Amsterdam naar Zwolle halen'. Tegelijkertijd moest het ook de leemte vullen die het vertrek van het COC achterliet en 'een thuishaven voor de homogemeenschap' worden.

Tot 8 uur
In mei van dit jaar kondigde Club Liquid aan als eerste Zwolse café tot acht uur 's ochtends open te willen gaan. Là Mon maakte daarbij gebruik van de 'vrije sluitingstijden' die de gemeenteraad bij wijze van proef een jaar toestaat. Op 13 augustus gaat de homobar inderdaad tot 08.00 uur open, bevestigt Là Mon en op 27 augustus moet er nog een grote poolparty met jacuzzi's plaatsvinden. "Nog een laatste keer knallen", schrijft hij in zijn email.