Volledig scherm
© Foto: Francisca Muller

Hond doodgeschoten door politie in Zwolle

ZWOLLE - De politie heeft een agressieve hond doodgeschoten bij Park de Wezenlanden, op de kruising van de wethouder Alferinkweg en de Hortensiastraat in Zwolle. 

De doodgeschoten hond is een Amerikaanse stafford, die een teckel en de eigenaresse van de teckel heeft aangevallen. De teckel is zwaargewond geraakt en met de dierenambulance opgehaald. De vrouw is gebeten in haar hand en met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

,,De politie heeft eerst geprobeerd de agressieve hond met peperspray tot bedaren te krijgen, maar de hond liet simpelweg niet los. Daarom is wegens de openbare veiligheid besloten om de Amerikaanse stafford dood te schieten", vertelt een woordvoerder van de politie. 

De doodgeschoten hond liep alleen los rond en ongeveer een uur na het incident heeft de politie de eigenaar gevonden en ingelicht over de dood van de hond. De eigenaar wordt op dit moment gehoord. 

Volgens ooggetuigen is de hond met drie kogels doodgeschoten, maar dit kan de politie niet bevestigen.

Het incident gebeurde rond 14.45 uur dinsdagmiddag. De weg is een tijdje afgesloten geweest en zeker zeven politie-auto's zijn ter plaatse geweest. 

Volledig scherm
© Frans Paalman