Volledig scherm
© DG

Hond gered uit snikhete auto bij Milligerplas

ZWOLLE - Een oplettende passant heeft zondagmiddag een hond gered uit een auto aan de Milligerplas in Zwolle. De hond reageerde bij zijn redding passant niet meer, maar met hulp van de Dierenambulance en reddingsbrigade Hasselt kregen ze de hond weer op de been.

Een oplettende passant zag de uitgetelde hond in de auto liggen en heeft het autoraampje naar beneden weten te wurmen. Dat is dus niet ingeslagen. "Zijn partner is naar ons gerend. Toen we bij de auto aankwamen haalde de passant net de hond uit de auto", weet Tom van Dijk van de reddingsbrigade Hasselt te vertellen. 

Koelen
De reddingsbrigade schakelde de dierenambulance in en samen hebben ze de poten van de hond in het water gehouden. "Toen de eigenaren terugkwamen stond de hond alweer op zijn poten."

Baasjes
"De eigenaren van de hond dachten dat het wel even kon, tien minuutjes de hond even in de auto. Maar een hond heeft een vacht en het wordt binnen no time snikheet in de auto. Het kan dus echt niet", waarschuwt een medewerker van de Dierenambulance. De eigenaren waren wel geschrokken. "Kom je terug van je wandeling, staan wij met een dierenambulance voor je auto. Dan slik je wel even." De eigenaren hebben een waarschuwing gekregen. Het kenteken is doorgegeven aan de politie en dat zou de baasjes een boete op kunnen leveren als het weer gebeurt. 

Derde keer
"Het is al de derde keer dit jaar dat we een hond uit een hete auto hebben bevrijd", weten ze bij de Dierenambulance. "En de zomer is nog niet eens begonnen. Mensen onderschatten toch hoe heet het in een auto wordt. Wie denkt dat het mee valt: Ga maar eens tien minuten in een auto in de volle zon zitten."