Volledig scherm
De Jack Russel die is opgevangen in het asiel. Op de achtergrond Nicole Kouwen. © Rob Voss

Hondje 'Jack' vastgebonden aan boom in Apeldoorn, baasje is spoorloos

APELDOORN - Hartstikke lief is-ie, 'Jack'. Maar de pittige mini-terriër werd vorige week wel in de steek gelaten door z'n baasje. Niet acceptabel, vindt het Apeldoornse dierenasiel Kuipershoek.

De Jack Russell - naam onbekend - werd vorige week met een riem aan een boom vastgebonden. Achter de velden van sportvereniging Voorwaarts in Twello, vlak bij de Martinusschool.

En nu zit het arme beestje in het Apeldoornse dierenasiel Kuipershoek. De medewerkers van het asiel hebben de hoop nog niet opgegeven en doen er alles aan om de eigenaar te achterhalen. Maar de kans is groot dat ze voor Jack een nieuw baasje moeten zoeken. ,,Maar nu nog niet hoor'', haast medewerkster Nicole Kouwen zich te zeggen. ,,Mensen hoeven zich nu nog niet te melden.''

Deed de eigenaar dat maar. ,,In dit soort gevallen proberen we altijd eerst de eigenaar te traceren. Dan kunnen we hem of haar erop aanspreken, want dit is gewoon niet acceptabel'', zegt Kouwen.

In hun 'jacht' op de eigenaar maken de medewerkers van het dierenasiel vooral gebruik van sociale media. ,,In de hoop dat zoveel mogelijk mensen het zien en het dier herkennen. Dan komen we via via toch nog bij de eigenaar.''